Mezinárodní sraz hráčů geocachingu v Chrastavě

V Chrastavě a okolí se v posledním dubnovém víkendu (29. 4.) bude konat mezinárodní setkání hráčů geocachingu.
Geocaching je moderní hra, která spojuje dobrodružství, technologie a turistiku. Hráči se vydávají na lov pokladů (tzv. keší), které jsou ukryty v terénu. Keše mohou být skryté na různých místech, od parků a lesů až po historická místa a památky. Hráči používají GPS navigaci nebo mobilní aplikace, aby našli přesné souřadnice, které ukazují, kde se keš nachází.


Hlavní program setkání geokačerů – jak si česky říkají hráči geocachingu – se bude konat v sobotu 29. dubna na hradišti Curia Vitkov. Tento jedinečný areál je ideálním místem pro geocaching, protože nabízí krásné výhledy na okolní krajinu a má bohatou historii. Hráči se mohou těšit na různé soutěže, workshopy a zajímavosti z geocachingu. Všichni účastníci budou mít možnost seznámit se s dalšími hráči geocachingu ze všech koutů České republiky i zahraničí a sdílet své zážitky a tipy.
Součástí těchto srazů jsou tradičně také úklidové akce „CITO“ (Cache In Trash Out). Jednu taková se připravuje na neděli 30. dubna v oblasti Paradýzu.
Mezinárodní setkání hráčů geocachingu je skvělou příležitostí pro všechny, kteří chtějí zažít dobrodružství v přírodě a poznat nové lidi. Chrastava a okolí nabízí mnoho možností pro geocaching, a tak si tuto příležitost nenechte ujít a připojte se. Více informací naleznete na webu www.geocv.cz
Miroslav Hoblík, organizátor

Napsat komentář