Smíšené zboží Pěchovi

Dana a Pavel Pěchovi provozují krámek ve vlastním domě při hlavní silnici ve Vítkově již od roku 1991. „Začátky byly sparťanské. Tehdy nikdo netušil, co podnikání obnáší, ale všichni chtěli podnikat.

Nebylo kde objednávat zboží, museli jsme vyjednávat slevy v rámci maloobchodních cen. Prodávat jsme ale mohli cokoli, jen jsme si to museli sehnat. Začínali jsme papírnictvím, kancelářskými potřebami…

U nás na vesnici byl nejdůležitější toaletní papír. Tehdy tady padly oba obchody Jednoty, takže tu vůbec nic nebylo. Ale vzpomínám na to rád. Možná byla chyba, že jsme tenkrát nešli do nějaké větší půjčky, rozjezd mohl být snazší a ve větším. Táhli jsme to z našich výplat, později důchodů, vždy nás držel nad vodou náš příjem mimo podnikání.

U nás na dvoře zkrátka drahé auto nikdy neuvidíte, naše živnost není o zbohatnutí. Krámek je náš koníček, máme rádi, když se tu lidé potkají, popovídají si.

Od samého počátku jsme na tom pořád stejně, ani covid nás nepostihl. Jedeme se stejnými zákazníky, jen nám z lízátek a pendreků trochu vyrostli a chodí k nám nakupovat už i jejich děti, vnoučata.“ Vypráví s úsměvem Pavel Pěch, který se v současné době řadí k penzistům, podnikatelům a rovněž je členem zastupitelstva Města Chrastava.

Jeho žena Dana už by prý krámek ráda zavřela. „Manželka už má také nějaký věk, ale na druhou stranu si nedokážeme představit, že obchůdek zrušíme a zůstaneme tu sami. Asi tu budeme, dokud nám zdraví a byrokracie dovolí.“ Shodují se sympatičtí Pěchovi.

Odkaz na video: https://youtu.be/nxRMsUlyqms

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *